• Silvie

DIY met conservenblikken

Bijgewerkt: apr 2


December klink bij mij als: Joepieeeee, de feestdagen komen eraan. Help... cadeautjes zoeken!

Gelukkig kan ik beroep doen op m'n lijstje die ik ieder jaar bijhoud op m'n telefoon. Ja, echt! Heeel erg handig, probeer maar eens ;-)

Ik lijst namen op van mensen waarvoor ik een cadeau wil kopen. Ik doe dit met m'n app Note'd, je kan dit ook gewoon doen via de app Notities of gewoon een papieren versie. Doorheen het jaar luister en let ik op wat mensen aangeven wat ze oooh zo graag eens zouden willen. Wanneer ik een cadeautje nodig hebt, verjaardag, kerst of... zomaar, dan check ik m'n lijstje. Ik kan je vertellen, mensen zijn vaak verbaasd: "Huh, hoe wist jij dat ik dit wilde!" (Scooooree!)

Een persoonlijke toets maakt een cadeautjes toch net iets specialer. Ok, ok, I know... Tijdsgebrek, een hatelijk woord, maar zo is het vaak! Maar voor alles een oplossing: een originele verpakking doet wonderen!

Wanneer je toch wat tijd hebt, kan je aan de slag met een DIY-geschenkje. Voor mijn metekindje maakte ik een gepersonaliseerde kandelaar en een pennenhouder aan de hand van conserveblikken.

Benodigdheden:

 • Conserveblikken

 • Sjabloon: ik printte de eerste letter van haar naam

 • Plakband

 • Rijst

 • Water

 • Verf

 • Metaalboor: zorg dat je diameter groot genoeg is, ongeveer de grootte van een vijs, dan ben je zeker dat het licht erdoor schijnt. Je kan ook gebruik maken van een nagel en hamer om de gaatjes te maken. Ik deed het aan de hand van een boor.

Om het boren tot een goed einde te brengen, ga je als volgt te werk:

 • Doe de rijst in het blik

 • Doe er water bij zodat alles onder water staat

 • Zet alles in de diepvries tot alles hard is

We kunnen bijna boren!

Als hulpmiddel kan je aan de hand van stippen, booraanwijzingen aanbrengen. Let op! Leg iets onder je blad wanneer je een alcoholstift gebruikt!

Tadaaaa, mijn boorresultaat!

Hmmm... de gaatjes vind ik persoonlijke te groot. Maar goed, handgemaakt is niet altijd perfect ;-) Nu schilderen! Hopelijk loopt dit goed af...

Ik gaf de blikken elk 2 lagen. En dit is het resultaaaaaat!!!

Ik ben tevreden!

#diy #conservenblik #geschenk

135 keer bekeken
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Pinterest Icon
 • Grey Instagram Icon

© 2016 by Hey. I'm Silvie

Abonneren kan hier!