• Silvie

Workshop Bloomon

Bijgewerkt: apr 2


Al eens gehoord van het Bloomon-concept? Nee? Wel, ik vertel en toon jullie mijn ervaring tijdens één van hun Bloomon workshops.

"Wie, wat... Bloomon?"

Wat

3 Amsterdamse vrienden + bloemenkweekers + 1 bloemenkunstenaar Anton = Online bloemenleverancier Bloomon

Doel

Een fris, doordachte bloemenbos, van bij de kweker tot bij de klant thuis leveren, dit met een minimum aan tussenschakels zoals veilingen en groothandel. Dit maakt dat je langer van je bloemen kan genieten, dan de bloemen die je pakweg in de supermarkt zou kopen. Deze zijn vaak al een week onderweg voor ze in de winkel liggen. Op die manier garandeert men een zo-vers-als-het-maar-kan bos bloemen tot aan je voordeur geleverd!

"Euuu... echt?"

Klinkt... logisch... en naar mijn gevoel een smart concept! Ik werd alleen maar meer nieuwsgierig toen ik hun website las: www.bloomon.be

Een vriendin gaf me eerder al eens een "kortingscode-bij-een-eerste-bestelling", maar... Ik wachtte liever af. Don't know why. Misschien omdat ik toch nog net te graag zelf naar de winkel stap om er mijn bloemenbos eigenhandig uit te kiezen en samen te stellen? Misschien vond ik het net te duur? Wilde ik me niet laten beïnvloeden door weer een nieuwe trend? Paste hun "wilde-bloemenbos-stijl" wel bij de mijne?

"Een workshop van Bloomon volgen? YES please!"

Ik was laaiend enthousiast toen ik het Facebookevenement "Bloomon Workshop@Julien" voorbij zag scrollen. Eindelijk! Eens niet in Nederland, maar gewoon lekker dichtbij! Verder gaf ik mijn trendgevecht op: inschrijven, overschrijven (€32,50, njaaaa...) en hopaaaa, ik had mijn plekje en mijn mesje en een theedoek en mijn bos bloemen! Want yezzz, dit alles was inclusief en kreeg je dus nadien mee naar huis. Klein detail. Die toffe vaas, die krijg je pas mee wanneer je, je abonneerde... ajaaaa!

Bar Julien verzorgde de locatie en verwende ons met lekkere gebakjes and some infused water!

Genoeg gekletst, tijd voor wat sfeer!

Enjoy

"Javel en een zig-zag-techniek... azoooo!"

Eénmaal geïnstalleerd en geëquipeerd, konden we aan de slag! Of nee... eerst nog een woordje uitleg:

  • het belang van het vooraf reinigen van je vaas. JAP, met javel! Een druppeltje in het water van je bloemenbos en je bos is ready to SHINE

  • het verwijderen van overtollig groen ter hoogte van de steel, voorkomt verzuring van het water

  • en niet te vergeten, het maken van een kader. Dit doe je door middel van een zig-zag-techniek die je met de stelen van de bloemen maakt. Het zorgt ervoor dat je bloemenbos stevig in je vaas blijft steken wanneer je hem, bijvoorbeeld, verplaatst bij het kuisen.

Online heb je keuze uit drie formaten: large, medium, small. Tijdens de workshop maakten we het medium formaat (foto: middelste bloemenbos).

En dan...

"Us-time!"

Onze bloemen pakten we nadien in, dit met behulp van een "handig" kartonnetje...

Een fijne ervaring als je het mij vraagt. Wanneer je de marketing wegdenkt, lijkt het concept voor mij echt wel iets hebben!

Ik koos er voorlopig voor mezelf éénmaal per maand op een bloemenbos te trakteren.

Dus, jap, ik kon naar huis met een vaas ;-)

Wil jij ook zo'n vaas?

Klik dan op de onderstaande link en ontvang gratis een vaas bij je eerste bestelling!

#Bloomon #workshop #Julien #BarJulien #Bloemen #Bloemschikken #Online #metime #Javel #Kader

130 keer bekeken
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2016 by Hey. I'm Silvie

Abonneren kan hier!