Glutenvrije kokosballetjes - Sandra Bekkari


Hey I'm Silvie | Lifestyle Blog. Testing: glutenvrije kokosballetjes

Een uitnodiging voor een verjaardag, een mens wil niet met lege handen toekomen, toch? Het ideale moment om een receptje uit te testen!

Het receptje kreeg ik, maar komt eigenlijk uit het kookboek: "Nooit meer diëten - deel 3" van Sandra Bekkari, uitgegeven bij: Borgerhoff & Lamberigts. Klik op de foto als je naar de site wenst te gaan.

Hey I'm Silvie | Lifestyle Blog. Testing: glutenvrije kokosballetjes

Omdat ik het geslaagd, maar vooral super easy vond, deel ik mijn ervaringen en het "aangepaste" receptje met jullie. En dan nu, aan de slag!

"Geslaagd en super easy!"

Alle ingrediënten vond ik bij de supermarkt, Delhaize. Kan handig zijn moest je nog niet alles in huis hebben ;-)

Een testversie zou geen testversie zijn, wanneer het recept geen aanpassingen met zich teweeg zou brengen. Persoonlijk vond ik de notenmassa te droog. Ik paste de hoeveelheden hier en daar wat aan, vb. wat minder amandelpoeder, wat extra dadels,... en 't was goed naar mijn gedacht!

Omdat het oorspronkelijke recept voor 9 balletjes was en ik dubbel zoveel nodig had, deed ik, of course, alles x2.

Dus hier volgt de aangepaste-test-versie voor een 15-tal balletjes!

Ingrediënten (15-tal balletjes)

  • 20 ontpitte dadels

  • 100 g amandelpoeder

  • 60 g pure chocolade (70% cacao)

  • 4 el gemalen kokos

Werkwijze

  • Mix de dadels fijn

  • Mix de chocolade fijn

  • Mix de amandelpoeder samen met de dadels en chocolade (en nu niet panikeren, want dat deed ik wel! Maar wanneer je de massa in je handen neemt, zal je merken dat het geheel niet zo droog is als het lijkt)

  • Rol balletjes

  • Rol de balletjes door de gemalen kokos en druk de kokos wat aan

  • Steek 1 uur in de koelkast

Hey I'm Silvie | Lifestyle Blog. Testing: glutenvrije kokosballetjes

Smakelijk!

#dessert #glutenvrij #SandraBekkari #Kokos #Amandelen #Dadels #Verjaardag #Testen