RV Roadtrip West Canada


Eindelijk hij is er...

Sommigen onder jullie konden onze roadtrip in 2018 al reeds meevolgen.

Omdat een blogpost schrijven een hel(s)e klus bleek te zijn en deze post daardoor steeds maar on hold bleef staan, besloot ik het eenvoudiger aan te pakken!

In deze post deel ik onze ervaring rond het boeken van onze RV en wat voor ons daarbij kwam kijken.

Onze RV Roadtrip deelde ik onder Instagram-hoogtepunten van @heyimsilvie. Aan de hand van een foto-dagboek nemen we jullie er mee door heel wat teruggeblik, throwbacks en heimweetjes.

"Heyimsilvie-Instagram-stories"

Ook benieuwd naar onze toekomstige trips? Voel je vrij ons te volgen op Instagram: @heyimsilvie.

Let(s) go!

WIE, WAT, WAAR, HOE?

In juni 2018 vertrokken we met 3 volwassenen voor een 18 daagse 'loop-roadtrip' (beginpunt is ook ons eindpunt) doorheen West Canada en dit met een RV. Vertrek-/eindpunt: Vancouver.

RV

Ditmaal reisden we met een RV/camper/mobilhome... Of hoe je het ook wilt noemen. RV staat voor Recreational Vehicle of voor de meeste mensen beter bekend als een mobilhome. JAP, geen idee of dit iets voor ons zou zijn, maar goed. Canada leek ons nogal de "geschikte" locatie om dit uitvoerig uit te testen!

"Bucketlist: reizen met een RV. Check!"

Huurbedrijf

We huurden onze big boy bij het Canadese bedrijf: Frazerway, dit via het reisbureau: Connections Brugge. Voor een eerste reis met een RV hadden we wel "wat" vragen... Een face-to-face-booking was what we needed, dus vandaar het gebruik van een "fysiek" reisbureau.

Hey. I'm Silvie | Lifestyle Blog. Canada roadtrip.

Onze wens

Graag wat comfort? Jap! Als kampeergroentjes, kozen we voor "ons gemak". Als het kan met faciliteiten zoals: wc, douche, frigo, diepvries, microgolf, oven, kookplaat, tv,... alstublieft. Stel je voor: genoeg slaapruimte waardoor bedden niet telkens in en uit hoeven geklapt te worden, je invries-skills nog eens kan boven halen zodat een supermarktbezoek al eens kan uitgesteld worden en dus meer tijd om te genieten!

De Connections-mevrouw gaf ons de verschillende opties.

"Vakantie-stress? HAH..."

Kostprijs

Terwijl we de verschillende opties vergeleken, gaf het opzoekingswerk me stress. In een artikel las ik dat het huidige RV-aanbod de prijs bepaalt.

Let me explain:

Hoe kleiner het RV aanbod, hoe duurder de resterende RV's worden. Logisch, kan je misschien denken. But any way... der was PANIEK!

Zo'n "logiciteiten" kunnen leiden tot:

  • Voordelen: vb. wanneer het aanbod grote RV's groter is dan het aanbod kleine RV's, kan het zijn dat een grote RV plots heel wat minder kost dan zijn oorspronkelijke kostprijs of zelfs goedkoper kan zijn dan een kleinere RV (Joy!).

  • Nadelen: de reden dat ik jullie dit vertel is omdat het bij ons NET ZO is gegaan... We hadden een "RV-optie" genomen. Dit gaf ons 3 dagen bedenktijd. Op de laatste bedenkdag reserveerden we onze RV en bevestigden dit telefonisch. Maar... men had geen tijd in de Connectionshop... want het was zaterdag (drukte in het reisbureau)... Begrijpelijk, maar ook weer niet... Ik bespaar jullie de discussie. We moesten wachten tot maandag. De RV zou nog beschikbaar zijn... Niet dus.

Met de RV-logica van daarnet in mijn paniekhoofd, zag ik ons geplan in het water vallen... Te klein, te duur, te, te, te... MAAR, we gaven niet op! Laat ons zeggen dat mijn wederhelft een uithoudingsvermogen heeft wanneer het komt op heen en weer gemail. Na heeeeeel wat overleg en nog eens heeeel wat overleggen met de verschillende Connectionmevrouwtjes en -meneertjes, hadden we onze RV!

En wat voor één...

"Een geluk bij een ongeluk."

We mochten ons een wel 10 meter lange, XL RV van Frazerway toe-eigenen. Bouwjaar 2018, uitschuifbaar compartiment, binnen- EN buitendouche, Flatscreen,... + ruimschoots voldaan aan onze comfort-vragen!

Minutje... kunnen wij dat ding wel handelen (10 meter is > een bus)? Jazeker! No special license needed. HUH? Ja, ik vind het zelf ook vreemd dat dit kan!

Kleine lettertjes

Wij mogen dat ding dan wel besturen, maar dan liefst veilig! Een verzekering vonden we hier wel op zijn plaats. Ook hier verschillende opties mogelijk. We besloten een extra package aan te schaffen, nl. de "Full-Inclusive-Package".

Dit hield in:

  • Onbeperkt aantal kilometers: je kiest bij reservatie een geschatte afstand die je met de RV zal rijden. Je betaalt hiervoor een bepaald bedrag. Indien je over je geschatte afstand gaat rijden, betaal je een "boete". We hadden dan wel een geschatte totaalafstand, maar onverwachte omstandigheden (wegomleggingen, wegenwerken, bosbranden,...) die tot een omleiding konden leiden, konden we niet inschatten. Dus kozen we voor de zekerheid de optie: "onbeperkte kilometers".

  • Convenience kit: kussens, lakens, handdoeken, keukengerei, vouwstoelen, handleiding, overzicht campings, wegenkaart.

  • Kit preperation fee: propaan, water + waterslang, chemisch sanitair, rollen toiletpapier, rubberen handschoenen, transfers.

Gelukkig geen verzekering nodig gehad. Andere reizigers daarentegen, hadden minder geluk... Bij terugkeer in de shuttlebus deelden ze hun verhaal: op dag 2 had men steenslag in de voorruit. Nieuw venster, een deel betalend uit eigen zak want men had geen extra verzekering afgesloten. Volgens de shuttlebusmeneer, is steenslag dagelijkse kost tussen de rocky mountains... Azo...

RV-toegankelijke wegen?

Yes! De route die wij volgden was RV-toegankelijk, net als de non-European-sized-parkings en de vele kampeerplaatsen. Warning! Volgend jargon kan voor ervaren chauffeurs misschien wat saai zijn (then: skip de onderstaande 2 opsommingen), maar wat uitleg rond volgende termen handig zijn:

  • U-turn: een soort weg die ervoor zorgt dat je, je ellenlange voertuig makkelijk 180° kan draaien en zonder je van richting moet wisselen of ingewikkelde manoeuvres moet doen. Je snapt vast wel wat ik bedoel ;-)

  • Drive-through parkinglot: deze is iets simpeler, het is een soort kampeerplaats die je verlaat door enkel vooruit te rijden en de éénrichtingsstraat voor je uit te volgen, dit tot aan de uitgang. Dus ook hier hoef je ook weer geen onnodige manoeuvres te doen.

En... hoe werkt een RV?

RV-handleiding

Wij hadden echt geen idee hoe een RV in elkaar zat. We waren mentaal voorbereid: D-day wordt een vol hoofd met gaten en een beetje dat-de-RV-zal-ontploffen-bij-eerste-vertrek-paniek. Goed gezien van Frazerway, want men houdt rekening met je nationaliteit. So we got lucky en hadden een Nederlandstalige hometour-gids!

Wacht, wacht, wacht,... een hoofd-met-gaten-tip: vraag of je de rondleiding mag filmen. Komt echt nog van pas, trust me!

Daarnaast kregen we natuurlijk ook nog een handleiding met alle specificaties zoals technische-, afmeting-, elektrische-, water,- benzine-, zwarte tank- en gas-belangerijkheden (uhu... saai, MAAR wel erg belangrijk!). We hadden de keuze tussen een digitale of papieren versie. We kozen beiden (still going full-option... right?) en eerlijk, tijdens onze trip werd ieder blad gelezen EN voorgelezen. Telkens opnieuw hadden we wel weer vragen: verwarming werkt niet, wat nu? Wat mag aan of moet uit staan bij vertrek? kunnen wij wel onder die brug? Hoe zat de volgorde voor "dumping" alweer in elkaar? ALLES vonden we terug in die handleiding. Simpel omschreven en in het Nederlands. Just perfect! Bij vragen konden we ook steeds Frazerway telefonisch contacteren.

Enfin... we konden veilig vertrekken. Eindelijk.

Eerste adres: supermarkt. Let's say, we used our freezer well!

ROADTRIP OVERVIEW

Parijs - Vancouver

Hope

Manning Provincial Park

Kelowna

Fintry Provincial Park

Revelstoke

Glacier National Park

Yoho National Park

Banff National Park

Jasper National Park

Wells Gray Provincial Park

100 Mile House

Whistler

Horseshoe Bay

Vancouver - Parijs

FRAMED STORY

Voor dit deeltje verwijs ik jullie naar Instagram-hoogtepunten: @heyimsilvie

Vragen? Stuur me gerust een mail, we helpen jullie graag!

Hey. I'm Silvie | Amerika Roadtrip 2017

#Canada #Roadtrip #Vancouver #RockyMountains #RV #Fraserway #Connections #Camper