Citytrip Amsterdam


Hey. I'm Silvie | Lifestyle Blog. Amsterdam

Amsterdam. Dan denken wij aan: grachtjes, stroopwafels, fietsen,... Op onze citytrip deden wij van dit alles, maar nog zoveel meer!

Ik vertel het jullie allemaal.

"Let's combineer!"

Waarom Amsterdam?

Het idee Amsterdam te citytrippen ontstond nadat ik me er voor een workshop inschreef. Let's combineer, zo dachten wij!

Plannen!

Eén van mijn rituelen: eerst kijken tussen m'n bucketlists. Waar? Op m'n phone. Aja? Ja, onder de app: Wunderlist. Jap! Daar stond Amsterdam wel tussen zeker. Een handig lijstje die ik doorheen het jaar had aangevuld met info die ik ergens had gelezen, gehoord of gezien. Ja, soms is dat met linkjes naar sites enal.

"Wat? De optie-regel?"

Vanuit een mix van restaurantjes, activiteiten en hotels maakten we een selectie. Wat willen we zeker doen, wat past in 't budget en wat parkeren we als 'optie'? De optie-regel IS noodzakelijk! Waarom? 't Maakt het geheel niet te strikt, maar toch voorbereid. Voor ons een marge dat ontdekkingen van 't moment, weersomstandigheden of gemoedsbuien toelaat.

HOTEL

The Hoxton, stond bij ons op de eerste plaats! Klopt, 't Is niet de goedkoopste optie, maar voor ons leek het een ervaring op zich. Ja, 't was met grachtenview.

"Something a little different"

First impression: a mancave-barber-hotel met a big sailor knot. Oeh... boy, I liked the smell in our room. En iedereen spreekt er Engels :-) We genoten er, geheel onverwacht, van een 'concept room'. Euh... een wat? Ja, ik stond daar ook op die manier naar de meid achter de desk te staren. "Something a little different", she said. Bleek dat we als enige in het hotel, een kamer kregen met een douche EN een bad... losstaand... op pootjes. VET! En een goede reclamestunt voor nieuwe klanten ;-) Maar we waren er niet rouwig om.

"The Hoxton trakteert!"

Wanneer je boekt, is dit zonder ontbijt. Alé dan toch geen traditioneel ontbijt. The Hoxton trakteert je dagelijkst met een gratis ontbijtbag. Geestig! Hoe dit werkt? Awel, je krijgt een lege paperbag, je duidt aan hoe laat en voor hoeveel personen je een ontbijt wenst. Hang dit aan je kamerdeur en... BAM! 's Morgens heb je de leukste bijna-ontbijt-op-bed ervaring: een gevulde bag met yoghurt, muesli, fruit en appelsientjesjus. Koffie/thee-lovers, no paniek. Je vindt gratis instantjes op je kamer. Nee, 't wordt niet extra aangerekend wanneer je drank nuttigt uit je bar. En ja, je vindt er ook een flesje water voor elk!

Is deze bag niet je ding of toch meer zin in een uitgebreider ontbijt? Dat kan! Lotti's, een restaurant onder/naast/in (aléja, hoe je het ook ziet) The Hoxton, bied je een ontbijt, lunch, koffie en diner. Bij het boeken, reserveerden wij alvast een diner op zaterdag.

Wistjesdatjes:

 • The Hoxton biedt gratis first-come-first-served-fietsen aan.

 • Wij maakten gebruik van de luggage store. En waarom niet inchecken zoals de normale mensen doen? Awel, dat brengt ons bij het volgende puntje, transport!

Site's: The Hoxton, Amsterdam / Lotti's

TRANSPORT

Wij reden met eigen wagen naar Amsterdam. Geen gedoe met wachttijden, tijdschema's, overstappen,... We probeerden spitsuren te vermijden en checkten voor vertrek of er eventuele wegenwerken of andere obstakels waren.

"Amsterdam en parkeren..."

Nja... Amsterdam, duur als het om straatparkeren gaat. Daarom kozen we te parkeren in een parkeergarage. Een, volgens Amsterdamse normen, goedkoper alternatief. Vooral wanneer je een langer-dan-1-dag-verblijf plant. Uhu!

Wij kozen voor parkeergarage P1. Waarom? Omwille van volgende voordelen:

 • Kostprijs: €20-25/dag

 • Supplement: €5/dag = voor onbeperkt in- en uitrijden van de garage. Gebeurt aan de hand van nummerplaat herkenning. Een wat herkenning? Had er nog nooit van gehoord, but 'fancy'!

 • Je wagen staat veilig beschut

 • Je parkeerplaats van thuis uit (of onderweg) online reserveren bezorgt je nadien gene parkeer-stress

 • De garage bevindt zich dichtbij het station... das niet ver van het centrum.... en dus niet ver van ons hotel... maar vooral een waaier aan fietsverhuurfirma's!

YES, je leest het goed. Ons weekend deden we al fietsend! Onze favoriete manier om een stad te verkennen: snel, efficiënt, goedkoop, gezond, je ziet meer, je komt op plaatsen waar je met de auto niet bij kan en... geen parkeergedoe. Alhoewel... in een fietsstad als Amsterdam is fietsparkeren soms ook wel een challenge :-)

"Onze favoriete manier om een stad te verkennen, fietsen!"

Wij huurden de fietsen bij: Amsterdam bike rent: http://www.amsterdambikerent.nl/

Kostprijs voor 2 fietsen, incl. verzekering, 2 sloten per fiets = €58. Je vindt vast nog goedkopere alternatieven!

De app: maps.me, was onze stadsmap voor het ganse weekend. Let wel, je dient de stadskaart van Amsterdam eerst thuis te downloaden. Verder werkt de app nadien ook zonder wifi of data-verbruik. Doe je het liever de old-fashion-way? Dan kan je een papierversie bemachtigen in de info kiosk bij het station.

Wordt er nog getript?

HAH ;-) nee, trippen deden we niet. Al heb je er wel de mogelijkheid... coffeeshops en passieve-walmpjes genoeg...

"En dan nu, ons weekendverloop!"

VRIJDAG

 • Stroopwafels bij Van Wonderen Stroopwafels

 • Avondwandeling doorheen de grachten en winkelstraten. De grachten en hun fietsverkeer... wohooow 't kan heavy zijn :-)

 • Apero@Lotti's: wij kozen voor een kaasbordje en een cocktail. Let op: ge waagt u aan veeeeel keuze en de kaart twee keer lezen kan noodzakelijk zijn.

ZATERDAG

 • Workshop KIJKkalligrafie. Aaaah... 's morgens met de fiets door ontwakend Amsterdam, zalig!

 • Rijksmuseum. Via een gratis app kan je verschillende audiotours beluisteren: kids proof, just the highlights, tijdsgebrek, gedetailleerd of een eigen voorkeur wat je wel en niet wil zien? Het kan allemaal. Niet enkel de app is gratis, maar ook de wifi. Handig! Tip: koop je ticket online. Dan mag je WEL in die ene rij (waar wij HAH niet in mochten staan) aanschuiven en ben je dus sneller binnen.

 • Genieten van ons bad zonder pootjes

 • Diner@Lotti's

ZONDAG

 • ​Uitslapen en extra laat ontbijten... op bed!

 • Bezoek Artis zoo: een beetje natuur in de stad. Een plattegrond kan je tegen betaling verkrijgen aan de kassa. Je hebt er verschillende eetmogelijkheden. Wij namen de kroket met een slaatje. Kwestie van compenseren... Ook is er een giftshop op het einde van de rit.

 • Uittchecken hotel

 • Fietsen terugbrengen

Tijdens de terugrit naar huis, stopten we nog even bij Ikea. Ja... nog zo een gewoonte van ons.

Ikea-hunt everywhere we go :-)

#Citytrip #Amsterdam #Fietsen #TheHoston #Lottis #fietshuren #VanWonderen #stroopwafels #Ikea #ArtisZoo #Rijksmuseum #parkeergarage #parkeren #gratis #ontbijzak #ontbijtbag #trakteren #conceptroom #mapsme #Wunderlist